ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Δεν κινδυνεύουν οι ολλανδικές επιχειρήσεις στην χώρα

16:38 - 15 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Τουρκία: Δεν κινδυνεύουν οι ολλανδικές επιχειρήσεις στην χώρα
Οι ολλανδικές επενδύσεις στην Τουρκία δεν απειλούνται από τη διπλωματική διένεξη μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η οργή της Άγκυρας επικεντρώνεται στην ολλανδική κυβέρνηση, όχι στους ανθρώπους της ή στις επιχειρήσεις, δήλωσε ο υπουργός της Τουρκίας για Ευρωπαϊκές υποθέσεις στο Reuters.

Σε συνέντευξή του ο Omer Celik δήλωσε πως πιστεύει ότι είχε έρθει η ώρα για την Τουρκία να επανεξετάσει την συμφωνία μετανάστευσης με την ΕΕ, από τη στιγμή που γίνεται σαφές ότι η ΕΕ δεν τηρεί, κυρίως την υπόσχεσή της να χορηγήσει στους Τούρκους ταξίδια χωρίς βίζα.

 

Παρά τον σάλο των τελευταίων ημερών, ο Celik δήλωσε στις επιχειρήσεις παγκοσμίως, ότι η Τουρκία ήταν ασφαλής για επενδύσεις.

 

"Οι Ολλανδοί επιχειρηματίες που επενδύουν, έχουν επιχειρήσεις και δημιουργούν θέσεις εργασίας στην Τουρκία περιλαμβάνονται σε αυτούς. Σίγουρα δεν αποτελούν μέρος της κρίσης", τόνισε.

 

"Ο ιδιωτικός τομέας, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι τουρίστες και οι πολίτες της Ολλανδίας δεν είναι μέρος της κρίσης".

 

Οι άμεσες ολλανδικές επενδύσεις στην Τουρκία αντιστοιχούν σε 22 δισ. δολάρια, καθιστώντας την Ολλανδία την μεγαλύτερη πηγή ξένων επενδύσεων με ποσοστό 16%.

 

Οι τουρκικές εξαγωγές στην Ολλανδία διαμορφώθηκαν στα 3,6 δισ. δολάρια το 2016, καθιστώντας την χώρα την 10η μεγαλύτερη αγορά της Τουρκίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.