ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Eπίθεση» Βάιντμαν σε Τραμπ για τον διασυνοριακό φόρο

17:49 - 15 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
«Eπίθεση» Βάιντμαν σε Τραμπ για τον διασυνοριακό φόρο
Το σχέδιο της νέας αμερικανικής κυβέρνησης για την επιβολή διασυνοριακού φόρου επέκρινε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Γενς Βάιντμαν τάχθηκε κατά της πρότασης της κυβέρνησης Τραμπ, λέγοντας πως θα ήταν καλύτερη η ιδέα της υιοθέτησης μιας πιο προοδευτικής φορολόγησης.

 

Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ακόμα πως συμφωνεί απόλυτα με την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά των σχεδίων της αμερικανικής κυβέρνησης για κατάργηση των ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν στις τράπεζες μετά την κρίση του 2008.

 

Όπως τόνισε, η απορρύθμιση του τραπεζικού συστήματος με την ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε τόνωση της οικονομίας μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

 

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου πρέπει να δεσμευτούν στη διατήρηση ανοιχτών αγορών και στο διασυνοριακό εμπόριο, καθώς το νέο κύμα προστατευτισμού και απορρύθμισης μπορούν να οδηγήσουν σε νέα κρίση.

 

«Οι ανοιχτές αγορές και ένα ανταγωνιστικό οικονομικό σύστημα είναι οι πυλώνες στους οποίους βασίζεται η ευημερία των οικονομιών μας», ανέφερε ο κ. Βάιντμαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.