ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citigroup: Προσφορά 10,8 δισ. για απόκτηση της Nikko Cordial

12:47 - 06 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Προσφορά ύψους 10,8 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της Nikko Cordial, της τρίτης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας κατέθεσε η Citigroup, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Citigroup θα καταβάλλει το ποσό των 1,350 γεν ανά μετοχή με στόχο να αποκτήσει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Nikko από 4,9% που κατέχει σήμερα, φέρνοντας σε πέρας τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει γίνει ποτέ στην Ασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτιμάται ότι η εν λόγω εξαγορά θα προσθέσει109 καταστήματα στα ήδη υπάρχοντα και θα δημιουργήσει 12.000 νέες θέσεις εργασίας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ενώ η απόκτηση της Nikko βάζει τέλος στις φήμες για το αβέβαιο μέλλον της εταιρείας.

Οι αναλυτές επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην είδηση ότι η Citigroup ενδιαφέρεται για την απόκτηση της Nikko Cordial, καθώς εκτιμούν ότι «πρόκειται για έναν πολύ καλό συνδυασμό», αφού θα παρέχει τη δυνατότητα στη Citigroup να αναπτύξει δυναμική παρουσία στην αγορά της Ιαπωνίας».

Σημειώνεται ότι η Mizuho Financial Group, η οποία ήδη διατηρεί το 4,9% στην NikkoCordial, εγκατέλειψε τα αρχικά της σχέδια για εξαγορά της Nikko.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.