ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Πιθανότατα εκτός ατζέντας το θέμα του εμπορίου στους G20

12:40 - 16 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Σόιμπλε: Πιθανότατα εκτός ατζέντας το θέμα του εμπορίου στους G20
Ο προστατευτισμός της νέας αμερικανικής κυβέρνησης θα μπορούσε να περιπλέξει τις διαπραγματεύσεις των G20 αυτή την εβδομάδα και να αναγκάσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αφήσουν εκτός συζήτησης το αμφιλεγόμενο ζήτημα του εμπορίου, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξακολουθεί να μην είναι σαφές αν οι G20  κρατήσουν κοινή «γλώσσα» για τη στήριξη του ελεύθερου εμπορίου και των ανοικτών αγορών.

 

«Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα αυτό», διευκρίνισε, εν όψει της συνόδου των υπουργών οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G20 στο Μπάντεν-Μπάντεν της Γερμανίας την Παρασκευή και το Σάββατο.

 

«Είναι πιθανό να εξαιρέσουμε ρητά το θέμα του εμπορίου στο Μπάντεν-Μπάντεν και να πούμε πως μπορεί να επιλυθεί μόνο στη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων», συμπλήρωσε.

 

Προσχέδιο ανακοινωθέντος των G20 που είχε δημοσιοποιήσει πριν από λίγες ημέρες το Reuters έδειχνε πως οι οικονομικοί ηγέτες του κόσμου ίσως δεν θα απέρριπταν πλέον ρητά τον προστατευτισμό.

 

«Δεν είναι μια ιδανική λύση, όμως δεν θα ήταν και τόσο μεγάλο θέμα», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία για το θέμα του εμπορίου στους G20.

 

Κατά τον ίδιο, το τελικό ανακοινωθέν θα πρέπει να στέλνει μήνυμα πως η διεθνής συνεργασία παραμένει ισχυρή σε εποχές αυξανόμενων πολιτικών ρίσκων.

 

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, το θέμα της χειραγώγησης των νομισματικών ισοτιμιών πιθανότατα θα παραμείνει στο τελικό ανακοινωθέν. 

 

Επίσης, δήλωσε πως θα ζητήσει από τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν διευκρινήσεις για τα αμερικανικά σχέδια για τη φορολογία και τις εμπορικές πολιτικές.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:50 - 16 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.