ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Ο Ρούτε έχασε την τουρκική φιλία

17:21 - 16 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Ο Ρούτε έχασε την τουρκική φιλία
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε την Πέμπτη ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έχασε τη φιλία της Άγκυρας μετά τη διπλωματική διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ όταν οι ολλανδικές αρχές απέτρεψαν Τούρκους υπουργούς να εκφωνήσουν ομιλίες στην Ολλανδία.

Τα σχόλια του Ερντογάν στη βορειοδυτική επαρχία της Sakarya έρχονται μία ημέρα μετά τις ολλανδικές εκλογές, στις οποίες ο Rutte επικράτησε έναντι του αντι-ισλαμιστή και αντι-ευρωπαϊστή Γκέερτ Βίλντερς σε μία εκλογική νίκη που χαιρετήθηκε από μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε πυρά και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απόφασή της να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να απαγορεύουν στο προσωπικό τους να φορούν μαντήλες υπό ορισμένες συνθήκες.
"Ντροπή στην ΕΕ. Αρκετά με τις αρχές, τις αξίες και τη δικαιοσύνη σας… Αυτοί ξεκίνησαν τη σύγκρουση ανάμεσα στο σταυρό και την ημισέλινο, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση", είπε.
Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου είπε πως η Ευρώπη σύντομα θα είναι τόπος "ιερών πολέμων", ρίχνοντας "λάδι στη φωτιά" στις ήδη τεταμένες σχέσεις της Τουρκίας όχι μόνο με την Ολλανδία, αλλά και την Ευρώπη στο σύνολό της.
Ήταν το πρώτο σχόλιο από την πλευρά της Άγκυρας μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος των ολλανδικών εκλογών και την εκ νέου επικράτηση του κόμματος του Μαρκ Ρούτε αλλά και την ήττα του ακροδεξιού Γκέερτ Βίλντερς.
"Τώρα οι εκλογές τελείωσαν στην Ολλανδία... Όταν παρατηρείς όλα αυτά τα κόμματα, βλέπεις ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και του φασιστή Γκέερτ Βίλντερς. Όλα έχουν την ίδια νοοτροπία. Πού θα πάτε; Πού πηγαίνετε την Ευρώπη; Έχετε ξεκινήσει την κατάρρευση της Ευρώπης, τη σύρετε στην άβυσσο. Ιεροί πόλεμοι σύντομα θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη" είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με τη Hurriyet.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.