ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τόμσεν στόχος του πακέτου-βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ!

19:15 - 16 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Ο Τόμσεν στόχος του πακέτου-βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ!
Ο επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ήταν, σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία, ο στόχος του πακέτου-βόμβα που εστάλη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Από την έκρηξη, σύμφωνα το Reuters, τραυματίστηκε ελαφρά η βοηθός του κ. Τόμσεν, η οποία ήταν εκείνη που πήγε να ανοίξει το δέμα.

 

Οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι υπάρχει σύνδεση του πακέτου-βόμβα που εστάλη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με το πακέτο-βόμβα που έφτασε χθες στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, έχοντας ως στόχο τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Ωστόσο, για την ώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις για αυτή την υπόθεση. Η έρευνα συνεχίζεται και δεν αποκλείεται σύντομα να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

 

Πάντως, θεωρείται δεδομένο πως οι γαλλικές αρχές έχουν έρθει σε επικοινωνία με την ελληνική αστυνομία για να δουν αν και αυτο το "πακέτο" είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ελλάδα, όπως και αυτό που έφτασε την Τετάρτη στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Θυμίζουμε πως την ευθύνη για το πακέτο-βόμβα προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία ως αποστολέα είχε "ορίσει" τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.