ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο φόρο στους τουρίστες φέρνει η Ισλανδία λόγω...Game of Thrones;

15:58 - 17 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Νέο φόρο στους τουρίστες φέρνει η Ισλανδία λόγω...Game of Thrones;
Ένας από τους πιο hot και ακριβούς προορισμούς στον κόσμο πρόκειται σύντομα να γίνει ακριβότερος, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Έχοντας πλημμυρίσει από ένα ρεκόρ επισκεπτών, παρά την απομακρυσμένη τοποθεσία της, η κυβέρνηση της Ισλανδίας εξετάζει τρόπους να αυξήσει τους φόρους στον τουριστικό τομέα. Η εναλλακτική λύση θα ήταν να περιορίσουν την πρόσβαση περιηγητών στα πιο δημοφιλή σημεία της χώρας.

"Ο τουριστικός τομέας, αλλά και όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην πέσουμε θύματα της ίδιας μας της επιτυχίας," δήλωσε η υπουργός Τουρισμού της Ισλανδίας, Thordis Kolbrun Reykfjord Gylfadottir.


Η υποχώρηση του εθνικού νομίσματος σε συνδυασμό με την δημοτικότητα της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones συνέβαλαν στην άνθηση του τουρισμού της χώρας, με τον αριθμό των τουριστών να αυξάνεται θεαματικά από 490.000 το 2010 σε 2,3 εκατομμύρια φέτος. Πρόκειται για κάτι φοβερό αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο πληθυσμός της Ισλανδίας ανέρχεται σε λιγότερο από 340.000 κατοίκους, σημειώνει το Bloomberg.

 

Ο τουρισμός έχει αναδειχθεί πλέον στην κυριότερη πηγή συναλλάγματος και εσόδων της Ισλανδίας, με την δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, Íslandsbanki, να εκτιμά ότι φέτος ο τομέας θα συμβάλλει στην εισροή του 45% του ξένου συναλλάγματος, ήτοι 560 δισ. κορόνων ή 5,1 δις. δολαρίων.

 

Ωστόσο, η Gylfadottir εκφράζει την ανησυχία πως ο συνωστισμός τουριστών θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για την εμπειρία των επισκεπτών στην Ισλανδία όσο και για τον φυσικό πλούτο της χώρας και καλεί τους εταίρους της στην κυβέρνηση και τα μέλη της τουριστικής βιομηχανίας να είναι "θαρραλέοι".

 

"Κάποιες περιοχές είναι απλά αδύνατο να φιλοξενήσουν 1 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο", δήλωσε η ίδια. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας εξετάζει μια σειρά από μέτρα καλύτερης διαχείρισης της ροής των τουριστών, μεταξύ των οποίων και οι αυξήσεις κάποιων φόρων για τους τουρίστες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.