ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sturgeon: Θα υπάρξει νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

21:30 - 18 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Sturgeon: Θα υπάρξει νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας
Αν συνεχιστεί η άρνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, να συζητήσει την προοπτική ενός νέου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας, που θα έχει την εξουσιοδότηση του σκοτσέζικου κοινοβουλίου, τότε αυτό θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα στην συνταγματική δομή του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει η Nicola Sturgeon σύμφωνα με το Reuters.

Η Σκοτσέζα πρώτη υπουργός, με αυτή τη δήλωση έκανε σαφές ότι συνεχίζει με το σχέδιο της για τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας στον απόηχο του Brexit, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να λάβει την έγκριση από τη σκοτσέζικη βουλή.

 

Όμως η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος απαιτεί την υπογραφή της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, η οποία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, απευθυνόμενη προς την Sturgeon έκανε λόγο ότι "δεν είναι η κατάλληλη ώρα"  για να αποφασίσουν οι Σκοτσέζοι για τη ανεξαρτησία τους.

 

"Αν η πρωθυπουργός αψηφήσει το κοινοβούλιο της Σκοτίας, τότε θα καταστρέψει την όποια αίσθηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ ίσων", απάντησε η Σκοτσέζα πολιτικός.

 

Η διένεξη Βρετανίας - Σκοτίας έρχεται λίγο πριν την αναμενόμενη ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που θα ξεκινήσει τη διαδικασία του "περίπλοκου" διαζυγίου ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.