ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kίνα: Αυξημένος ο κίνδυνος «άτακτης χρεοκοπίας»

13:28 - 21 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Kίνα: Αυξημένος ο κίνδυνος «άτακτης χρεοκοπίας»
Yψηλό οικονομικό κίνδυνο αντιμετωπίζει η Κίνα αφού μια πρωτοβουλία καινοτομίας με στόχο την εξισορρόπηση της οικονομίας μακριά από την χαμηλής αξίας μεταποίηση υπολείπεται του στόχου, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Κίνα μεταξύ άλλων καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα θέματα που περιλαμβάνουν την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην βαριά βιομηχανία και τις υψηλές τιμές στα ακίνητα και σε άλλες αγορές asset, που εντείνουν τον κίνδυνο της "άτακτης χρεοκοπίας".

 

Παράλληλα, ο Οργανισμός προβλέπει ανάπτυξη 6,5% φέτος στην Κίνα και 6,3% το 2018.

 

Η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δύσκολο έτος φέτος, καθώς προσπαθεί να τονώσει την ανάπτυξη σε ένα κρίσιμο πολιτικά έτος –θα αποφασιστούν οι ανώτεροι ηγέτες στο Συνέδριο του Κόμματος το φθινόπωρο- αποφεύγοντας παράλληλα μια πιθανή οικονομική κρίση μετά από χρόνια προγραμμάτων τόνωσης και ταχέως αυξανόμενου χρέους.

 

Η Κίνα ίσως χρειαστεί περισσότερα από τρία χρόνια για να καταγράψει τα υπερβολικά αποθέματα κατοικιών σε μικρές πόλεις, σύμφωνα με το report. Οι τιμές κατοικίας αυξήθηκαν 22,7% στο πρώτο δίμηνο του 2017 σε σχέση με το περασμένο έτος, έναντι της αύξησης κατά 16,8% το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:30 - 21 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.