ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Η ισχυρότερη αύξηση διετίας για τις εξαγωγές το Φεβρουάριο

10:56 - 22 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Η ισχυρότερη αύξηση διετίας για τις εξαγωγές το Φεβρουάριο
Οι ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν το Φεβρουάριο με τον γρηγορότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, καθώς εκτοξεύτηκε η ζήτηση από την Κίνα και άλλα μέρη της Ασίας, υποστηρίζοντας μια μέτρια αλλά συνεχιζόμενη ανάκαμψη στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 11,3% σε όρους αξίας από την προηγούμενη χρονιά, σε 6,347 τρισ. γεν, αφότου σημείωσαν άνοδο 1,3% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών. Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση 9,9%.

Οι συνολικοί όγκοι εξαγωγών επίσης αυξήθηκαν, κατά 8,3%.

 

Το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο υπερδιπλασιάστηκε σε 813,4 δισ. γεν, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι οικονομολόγοι του Nikkei, ωστόσο, ανέμεναν μεγαλύτερο πλεόνασμα 859,1 δισ. γεν.

 

Οι εξαγωγές στην Κίνα έκαναν άλμα 28,2% σε ετήσια βάση, παρότι η σχετικά μεγάλη άνοδος μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι η κινεζική Πρωτοχρονιά «έπεσε» φέτος τον Ιανουάριο, αντί για το Φεβρουάριο, αναφέρει το MarketWatch.

 

Οι εξαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 0,4% σε 1,223 τρισ. γεν, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες. Η Ιαπωνία είχε πλεόνασμα 611,3 δισ. γεν με τις ΗΠΑ, δηλαδή κατά 1,5% μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

 

Οι συνολικές εισαγωγές της Ιαπωνίας ενισχύθηκαν 1,2% σε 5,533 τρισ. γεν, σηματοδοτώντας το δεύτερο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.