ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs, Morgan Stanley ετοιμάζονται για «μετακόμιση» μετά το Brexit

11:05 - 22 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Goldman Sachs, Morgan Stanley ετοιμάζονται για «μετακόμιση» μετά το Brexit
Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley προετοιμάζονται να μεταφέρουν προσωπικό και δραστηριότητες από το Λονδίνο σε άλλες πόλεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη τους, καθώς η πρωθυπουργός Theresa May ξεκίνησε τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ένωση.

Μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ότι θα ξεκινήσει η διετής διαδικασία συνομιλιών με την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, ο Richard Gnodde, συν-επικεφαλής του investment banking της Goldman Sachs, δήλωσε στο CNBC ότι η τράπεζά του αρχικά θα μετακινήσει εκατοντάδες εργαζόμενους από το Λονδίνο για να επεκτείνει άλλα γραφεία μετά τη διάσπαση.

 

"Θα προσλάβουμε ανθρώπους μέσα από την Ευρώπη, και θα υπάρξει κάποια κινητικότητα", δήλωσε.

 

Το Brexit μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο από άλλους, εάν η απόσχιση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ κοστίσει στις τράπεζες την ικανότητά τους να εξυπηρετούν πελάτες και επιχειρήσεις ανά την περιοχή.

 

Οι αμερικανικές τράπεζες αυτή τη στιγμή διεξάγουν τις δραστηριότητές τους σε όλη την Ένωση από τις βάσεις τους στο Λονδίνο, αλλά τα λεγόμενα δικαιώματα "διαβατηρίου" τους παρέχει μια δυνατότητα που είναι απίθανο να παραταθεί μόλις αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Η Goldman Sachs εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει την Φρανκφούρτη το κύριο κέντρο της εντός της ΕΕ και μπορεί να μετακινήσει εκεί περίπου 1.000 υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων traders και ανώτερα στελέχη, τόνισε πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.

 

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley, Colm Kelleher, δήλωσε σε συνέδριο στο Λονδίνο ότι θα πρέπει "σίγουρα" να μετακινήσει κάποιους ανθρώπους, αν και η τράπεζα θα αποφύγει να προχωρήσει σε "μεγαλόστομες δηλώσεις".

 

"Δεν πρόκειται να είναι το τέλος του Λονδίνου. Αλλά σαφώς θα πρέπει να προσαρμοστούμε", τόνισε.

 

Η Morgan Stanley ψάχνει για γραφεία στη Φρανκφούρτη και στο Δουβλίνο για ένα διευρυμένο κόμβο στην ΕΕ, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

 

Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland, Ross McEwan, δήλωσε πως η τράπεζά του έχει κοιτάξει στην Ολλανδία, στην Ιρλανδία και στη Γερμανία, εάν αποφασίσει να μεταφέρει θέσεις εργασίας.

 

"Όπως όλες οι άλλες τράπεζες, σχεδιάζουμε για το χειρότερο ελπίζοντας το καλύτερο. Αλλά δεν έχει νόημα να ελπίζουμε", τόνισε μιλώντας σε συνέδριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.