ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο στόχαστρο της ολλανδικής εισαγγελίας η ING

09:57 - 23 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Στο στόχαστρο της ολλανδικής εισαγγελίας η ING
Στο στόχαστρο της ολλανδικής εισαγγελίας έχει βρεθεί η ING στο πλαίσιο ποινικής έρευνας για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλά πρόστιμα όπως αποκάλυψε στην ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι οι εισαγγελικές αρχές έχουν ανοίξει έρευνα. Ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ένα ρεπορτάζ της ολλανδικής εφημερίδας Het Financieele Dagblad, σύμφωνα με το οποίο η έρευνα αυτή συνδέεται με μια υπόθεση δωροδοκίας της κόρης του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν από αρκετές εταιρίες τηλεπικοινωνιών, περιλαμβανομένης της Vimpelcom με έδρα στο Άμστερνταμ.

 

Το έντυπο επικαλέστηκε μια εκπρόσωπο της εισαγγελίας ως πηγή.

 

Ο εκπρόσωπος της ING, Raymond Vermeulen, δήλωσε ότι η τράπεζα δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι άλλο, πέραν του τι αναφέρεται στην ετήσια έκθεσή της. «Η ING Bank είναι αντικείμενο ποινικής έρευνας των ολλανδικών αρχών, επάνω σε διάφορες απαιτήσεις που σχετίζονται με ενσωμάτωση πελατών, ξέπλυμα χρήματος και πρακτικές διαφθοράς», γνωστοποιεί το κείμενο.

 

Η έκθεση αναφέρει ακόμη πως έχει λάβει αιτήματα για πληροφορίες από τις αμερικανικές αρχές, με τις οποίες συνεργάζεται. Η τράπεζα δήλωσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει την έκβαση της έρευνας, αλλά είναι πιθανό αυτή να οδηγήσει σε σημαντικά πρόστιμα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:07 - 23 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.