ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoE: Πώς η αποδυναμωμένη στερλίνα θα επηρεάσει την οικονομία

12:58 - 23 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
BoE: Πώς η αποδυναμωμένη στερλίνα θα επηρεάσει την οικονομία
Καθοριστικό ρόλο για την οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου στα επόμενα χρόνια θα παίξει το εάν οι εξαγωγείς θα αντιδράσουν στο αποδυναμωμένο νόμισμα με επενδύσεις για να αυξήσουν την ικανότητά τους ή θα συγκρατηθούν ως απάντηση στην αβεβαιότητα για τους μελλοντικούς όρους του εμπορίου της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον υπόλοιπο κόσμο, τόνισε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η στερλίνα έχασε περίπου το ένα πέμπτο της αξίας της έναντι του δολαρίου στον απόηχο της απόφασης τον Ιούνιο του 2016 να αποχωρήσει από την ΕΕ. Αυτή η υποτίμηση έχει αυξήσει τις τιμές των εισαγόμενων αγαθών και υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε ο υποδιοικητής της ΒοΕ, Ben Broadbent, ο οποίος πρόσθεσε πως υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι πλήττει τις καταναλωτικές δαπάνες.

 

Αλλά το ασθενέστερο νόμισμα έχει επίσης αυξήσει τα κέρδη για τους εξαγωγείς, και μπορεί να τους οδηγήσει να επενδύσουν σε νέα εργοστάσια και εξοπλισμό, έτσι ώστε να πουλήσουν περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες στο εξωτερικό.

 

Ο Broadbent σε ομιλία του στο Imperial College, δήλωσε πως οι εξαγωγείς είναι σε "καλό σημείο" αλλά έχουν λόγους να αμφιβάλλουν ότι θα διαρκέσει.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.