ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό 25 ετών η στήριξη των Γερμανών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση

16:08 - 23 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Σε υψηλό 25 ετών η στήριξη των Γερμανών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ποτέ –τα τελευταία τουλάχιστον 25 χρόνια- οι Γερμανοί δεν στήριξαν περισσότερο την Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την άνοδο των λαϊκιστικών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων σε όλη την ΕΕ, σύμφωνα με έρευνα που σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας.

Η δημοσκόπηση με δείγμα 1.000 Γερμανών, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ερευνών GfK για λογαριασμό της ένωσης γερμανικών τραπεζών BdB, έδειξε ότι το 45% συμμερίζονται την άποψη ότι η Γερμανία επωφελείται από τη συμμετοχή της στην ΕΕ.

 

Αυτό σηματοδοτεί σημαντική και σταθερή αύξηση στη στήριξη τα τελευταία 25 χρόνια και είναι η υψηλότερη τιμή σε αυτή την έρευνα από το 1992, σύμφωνα με ανακοίνωση της BdB.

 

«Παρά την αίσθηση κρίσης, οι Γερμανοί δεν αμφισβητούν τα οφέλη της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος της BdB Χανς-Βάλτερ Πέτερς.

 

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 14% θεωρούν ότι η συμμετοχή στην ΕΕ έχει κυρίως μειονεκτήματα για τη Γερμανία.

 

Σε ένα θεωρητικό δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Γερμανίας, το 75% των συμμετεχόντων θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής και το 10% υπέρ της αποχώρησης, σύμφωνα με την έρευνα. Το υπόλοιπο 15% δεν απάντησε ή είπε ότι δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το θέμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.