ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Agricole : Αύξηση 8,9% στα κέρδη δ΄ τριμήνου

11:13 - 07 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Κέρδη της τάξης του 8,9% παρουσίασε το δ’ τρίμηνο η Credit Agricole, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, λόγω των αυξημένων κερδών από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και των αυξημένων χορηγήσεων σε καταναλωτικά δάνεια.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,11 δισ. ευρώ από 1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα, ξεπερνώνταςτις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη στα1,10 δισ. ευρώ. Τα έσοδα «σκαρφάλωσαν» στα 4,21 δισ .ευρώ σημειώνοντας αύξηση 14%.

«Τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο συγκλονιστικά», αναφέρει ο Christophe Ricetti, τραπεζικός αναλυτής της Ixis Securities στο Παρίσι, και συμπληρώνει «μόνο τα κέρδη στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και ασφαλίσεων ξεπέρασαν τις προβλέψεις, ενώ παρατηρείται κάμψη στις λιανικές πωλήσεις στη Γαλλία».

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Credit Agricole ξόδεψε 4,4 δισ. ευρώ για επέκταση σε αγορές, όπως η Ελλάδα, με στόχο να καλύψει το έδαφος από τα περιορισμένα κέρδη στην εγχώρια αγορά της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Credit Agricole θα διανείμει αυξημένο κατά 24% μέρισμα 1,15 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2006.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.