ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ:Όσο ωθούνται χώρες στην έξοδο, αυξάνεται ο κίνδυνος βαλκανικών πολέμων

14:40 - 24 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Γιούνκερ:Όσο ωθούνται χώρες στην έξοδο, αυξάνεται ο κίνδυνος βαλκανικών πολέμων
Προειδοποιήσεις στον νέο Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι όσο ενθαρρύνει ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Brexit, αυξάνεται ο κίνδυνος για τη διάλυση της ΕΕ και για πόλεμο στα Δυτικά Βαλκάνια απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στους FT, ο Γιούνκερ δήλωσε ο ενθουσιασμός του προέδρου των ΗΠΑ για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ είναι "ενοχλητική" και προκαλεί "έκπληξη", ενώ αποδεικνύει ότι ο μεγιστάνας των ακινήτων δεν γνωρίζει την περίπλοκη ιστορία της Ευρώπης.

 

"Είπα στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να μην παροτρύνει άλλες χώρες να φύγουν, γιατί αν η ΕΕ καταρρεύσει, θα υπάρξει νέος πόλεμος στα δυτικά Βαλκάνια", είπε. "Εάν τους αφήσουμε μόνους -Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σερβία, ΠΓΔΜ, Αλβανία- θα έχουμε πάλι πόλεμο” συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να προσφέρεται σε όλες τις χώρες η ενταξιακή προοπτική στην ΕΕ.

 

Υπενθυμίζεται ότι η διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας προκάλεσε ένα βίαιο πόλεμο μεταξύ Σέρβων, Κροατών και Βόσνιων που δεν έληξε, παρά μόνο με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.