ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουσκ:Οι 27 Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών ας αποδείξουν ότι είναι ηγέτες!

14:14 - 25 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Τουσκ:Οι 27 Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών ας αποδείξουν ότι είναι ηγέτες!
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε σήμερα τους 27 αρχηγούς των κρατών μελών της Ένωσης να "αποδείξουν" ότι είναι οι "ηγέτες της Ευρώπης" σε ομιλία του στην πανηγυρική Σύνοδο για τα 60 χρόνια από την υπογραφή των ευρωπαϊκών συνθηκών, στο Καπιτώλιο της Ρώμης.

"Η Ένωση μετά τη Ρώμη πρέπει να είναι, περισσότερο από πριν, μια Ένωση ίδιων αρχών, μια Ένωση με εξωτερική κυριαρχία, μια Ένωση πολιτικής ενότητας", τόνισε ενώπιον των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ένωσης, την ώρα που η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή οικογένεια".

"Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη ή δεν θα υπάρχει καθόλου"

"Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη ή δεν θα υπάρχει καθόλου", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά την ομιλία του που προηγήθηκε της υπογραφής της Διακήρυξης της Ρώμης. Ο κ. Τουσκ, αναφέρθηκε στις αξίες της Ευρώπης, όπως είναι η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η δημοκρατία και η ανεξαρτησία. "Περισσότερα από τα μισά χρόνια της ζωής μου έζησα πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα και απαγορευόταν ακόμα και να ονειρευτείς αυτές τις αξίες", υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επίσης, "διαμαρτυρήθηκε" κατά της Ευρώπης των "πολλών ταχυτήτων, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του σεβασμού των κοινών κανόνων, όπως η ελεύθερη μετακίνηση, η ελευθερία του λόγου και του κράτους δικαίου. "Αυτά είναι τα πραγματικά θεμέλια της Ευρώπης", σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.