ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs:Υπάρχει κίνδυνος διόρθωσης, αλλά η bull market δεν τελείωσε

08:56 - 29 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Goldman Sachs:Υπάρχει κίνδυνος διόρθωσης, αλλά η bull market δεν τελείωσε
Πρότι οι αγορές μετοχών αντιμετωπίζουν «αρκετά υψηλό» κίνδυνο διόρθωσης, η bull market δεν τελείωσε ακόμα, εκτιμά ο ανώτατος στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs για τις μετοχές παγκοσμίως, Peter Oppenheimer.

Μιλώντας σήμερα στο CNBC, υποστήριξε ότι ο αυξημένος κίνδυνος διόρθωσης δεν οφείλεται τόσο στην πολιτική -όπως ευρέως πιστεύεται- όσο στις δυναμικές ανάπτυξης.

 

«Πιστεύουμε ότι το έναυσμα μάλλον δεν θα είναι τόσο η πολιτική (…) αλλά, στην πραγματικότητα, θα είναι περισσότερο η άνοδος στο momentum ανάπτυξης, που έχει υποστηρίξει τόσο πολύ το στοίχημα αναθέρμανσης τους τελευταίους μήνες, σε μια περίοδο κατά την οποία τα αμερικανικά επιτόκια αρχίζουν να αυξάνονται ξανά και συνδυάζονται με τις πολύ υψηλές αποτιμήσεις που ήδη έχουμε», εξήγησε ο αναλυτής και σημείωσε ότι αυτό, ωστόσο, δεν θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας πλήρους ανατροπής στις περιουσίες των μετόχων.

 

«Μία διόρθωση -αν έχουμε μία- δεν θα είναι το τέλος της bull market. Νομίζω πως αυτή μάλλον θα συνεχιστεί για κάποιο διάστημα», εκτίμησε.

Ο στρατηγικός αναλυτής τόνισε ότι «έχουμε υιοθετήσει μια άποψη πως η αγορά έχει υπερτιμολογήσει την ικανότητα της νέας διακυβέρνησης να προωθήσει κάποια από τα πράγματα που έχουν αποκρυσταλλωθεί στην αγορά. Επιθετικές μειώσεις φόρων, δημοσιονομική πολιτική, πλήρης χαλάρωση των ρυθμιστικών περιορισμών σε πολλές βιομηχανίες».

 

«Αν δείτε κάποια από τα πιο κυκλικά κομμάτια της αγοράς, τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτές τις αποτιμήσεις, πραγματικά προπορεύονται των μακροοικονομικών στοιχείων», συνέχισε ο Oppenheimer.

 

Ο ειδικός βλέπει πιθανή πτώση στις επιδόσεις των αμερικανικών μετοχών από εδώ και πέρα, ενώ αντίθετα αναμένει άνοδο στο momentum των τιμών άλλων οικονομιών, ιδιαίτερα καθώς αρχίζουν να υποχωρούν οι πολιτικοί φόβοι στην Ευρώπη.

 

Έκανε λόγο τόσο για την συνολικά θετική πορεία που διαγράφει η παγκόσμια ανάπτυξη, όσο και για την επιμονή ενός σημαντικού χάσματος στην αποτίμηση μεταξύ των αμερικανικών αγορών μετοχών και, σε γενικές γραμμές, εκείνων στην Ασία, στις αναδυόμενες αγορές και στην Ευρώπη.

 

«Θα μπορούσαμε επομένως κάλλιστα να δούμε μια σχετικά αμετάβλητη αγορά στις ΗΠΑ στη διάρκεια του υπόλοιπου έτους και κάποιες πιο θετικές ανόδους σε άλλες αγορές, ιδιαίτερα στην Ευρώπη», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.