ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φρένο» βάζει η Κομισιόν στη συγχώνευση Deutsche Boerse-LSE

12:39 - 29 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
«Φρένο» βάζει η Κομισιόν στη συγχώνευση Deutsche Boerse-LSE
Την απόφασή της να «μπλοκάρει» την προτεινόμενη συγχώνευση των χρηματιστηρίων του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης, ύψους 29 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το σκεπτικό ότι θα δημιουργούσε ένα de facto μονοπώλιο στις αγορές εκκαθάρισης εργαλείων σταθερού εισοδήματος.

Κατά την Κομισιόν, η πώληση της ιταλικής πλατφόρμας συναλλαγών MTS θα βοηθούσε ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, όμως οι δυο εταιρείες αρνήθηκαν την πώληση αυτή.

 

"Καθώς τα μέρη δεν κατάφεραν να προσφέρουν τις θεραπείες που απαιτούνταν για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες μας για τον ανταγωνισμό, η Κομισιόν αποφάσισε να απαγορεύσει τη συγχώνευση", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager.

 

Η Κομισιόν σημείωσε πως δεν μπορεί να προσδιορίσει αν η προσφορά του LSE να πωλήσει τον γαλλικό βραχίονα του οίκου εκκαθάρισης LCH.Clearnet στην ανταγωνίστρια Euronext θα δημιουργούσε έναν βιώσιμο ανταγωνιστή στην εκκαθάριση σταθερού εισοδήματος. Ωστόσο, η πώληση της MTS θα είχε αφαιρέσει αυτή την ανησυχία.

 

Το London Stock Exchange δήλωσε πως λυπάται για την απόφαση της Κομισιόν και προσβλέπει στην εξέταση της λεπτομερούς απόφασης της Κομισιόν, σημειώνοντας πως δεν συμφωνεί με την άποψη ότι μια επιχείρηση της κλίμακας της LCH δεν θα ήταν μια βιώσιμη ανταγωνίστρια από μόνη της, χωρίς την πώληση της MTS.

 

Συνέπεια του τερματισμού της συγχώνευσης, η προτεινόμενη πώληση της LCH SA από την LSE και την LCH Group στην Euronext N.V. "επίσης θα τερματιστεί", σημειώνει το Χρηματιστήριο.

 

To LSE γνωστοποίησε επίσης πως σχεδιάζει να ξεκινήσει επαναγορά μετοχών ύψους 200 εκατ. στερλινών από την αγορά, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στην απόδοση που θα είχε αν είχε προχωρήσει κανονικά η συγχώνευση με το Deutsche Boerse.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.