ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάρατζ: Συμφωνία Βρετανίας-ΗΠΑ φέτος αν βγούμε από την ΕΕ

15:27 - 29 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Φάρατζ: Συμφωνία Βρετανίας-ΗΠΑ φέτος αν βγούμε από την ΕΕ
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να επιτύχουν εμπορική συμφωνία μέχρι τα τέλη του 2017, αν είμαστε εκτός της ΕΕ, σχολίασε ο σύμμαχος του Αμερικανού προέδρου και κύριος υποκινητής του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ.

«Αν η βρετανική κυβέρνηση πήγαινε σήμερα στον Τραμπ και έλεγε, εντάξει, ας προχωρήσουμε άμεσα, πιστεύω πως σίγουρα μέχρι τα τέλη του χρόνου, αν όχι σημαντικά πιο πριν, μια εμπορική συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει», υποστήριξε ο Βρετανός πολιτικός.

 

«Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μας επιτρέπεται, επειδή ο κ. Γιούνκερ λέει ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε μέχρι να έχουμε φύγει από την Ευρωπαϊκή ένωση», τόνισε ο Φάρατζ σύμφωνα με το CNBC.

 

Ακόμη, ο πολιτικός περιέγραψε με λεπτομέρειες τον σκεπτικισμό που είδε στις ΗΠΑ, απέναντι στους περιορισμούς που επιβάλει η Ευρώπη στη Βρετανία.

 

«Ο Λευκός Οίκος είναι πολύ θετικός σε μια αγγλοαμερικανική σχέση, σε όρους εμπορίου, σε όρους ασφάλειας, σε όρους άμυνας. Παρακολουθούν με δυσπιστία το γεγονός ότι ένας γραφειοκράτης με έδρα στις Βρυξέλλες λέει σε μια Βρετανίδα πρωθυπουργό ότι δεν μας επιτρέπεται να υπογράψουμε συμφωνία», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.