ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Goldman Sachs καθησυχάζει τους υπαλλήλους της

23:02 - 29 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Kαθησυχάζει το προσωπικό της η Goldman Sachs στο Λονδίνο σχετικά με ενδεχόμενα προβλήματα στις δραστηριότητές της καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ηχητικό μήνυμα που απεστάλη στους εργαζομένους από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ευρωπαϊκού βραχίονα της τράπεζας.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ενεργοποιήσει σήμερα την επίσημη διαδικασία διαζυγίου με την ΕΕ, ξεκινώντας δύο χρόνια διαπραγματεύσεων που θα καθορίσουν το μέλλον της Βρετανίας και της Ευρώπης καθώς και τη θέση του Λονδίνου ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου.

 

Η κίνηση θα σηματοδοτήσει επίσης το σημείο κατά το οποίο οι επενδυτικές τράπεζες - των οποίων η προτεραιότητα θα είναι να μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους σε όλη την ΕΕ μετά τις 29 Μαρτίου του 2019 - θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα για να προετοιμαστούν για τη νέα πραγματικότητα.

 

Τα βήματα αυτά μπορεί να περιλάβουν τη μεταφορά προσωπικού από το Λονδίνου σε άλλα γραφεία στην ηπειρωτική Ευρώπη ή την αποζημίωση των εργαζομένων και την πρόσληψη άλλων υπαλλήλων από τις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.

 

Ο Ρίτσαρντ Νοντ, διευθύνων σύμβουλος του ευρωπαϊκού βραχίονα της Goldman Sachs, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ξεκινήσει να μεταφέρει εκατοντάδες υπαλλήλους εκτός του Λονδίνου στο πλαίσιο των «σχεδίων έκτακτης ανάγκης» για αυτή την πρώτη φάση.

 

Σε ηχητικό μήνυμα που απεστάλη σε όλους τους εργαζομένους στο Λονδίνο, ο Νοντ θέλησε να τους βεβαιώσει ότι παρά την «εντατική» προετοιμασία για μια σειρά πιθανών εκβάσεων, δεν επίκεινται μεγάλες αλλαγές.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.