ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρύ πρόστιμο στη BofA για… την άκαρδη πολιτική της

10:12 - 30 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Βαρύ πρόστιμο στη BofA για… την άκαρδη πολιτική της
Πρόστιμο ύψους 45 εκατ. δολαρίων επέβαλε στην Bank of America Αμερικανός δικαστής που ειδικεύεται σε υποθέσεις πτωχεύσεων, χαρακτηρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε σε ένα ζευγάρι στην Καλιφόρνια, που πάλευε για να κρατήσει το σπίτι του, ως «αναίσχυντο» και άκαρδο».

Ο δικαστής Christopher Klein του Δικαστηρίου Πτωχεύσεων στο Σακραμέντο, αποφάσισε πως η διαδικασία τροποποίησης στεγαστικών δανείων και η εσφαλμένη κατάσχεση της κατοικίας του Erik και της Renee Sundquist, τους άφησε σε «μια κατάσταση μετατραυματικού στρες και αποκαρδίωσης».

 

Οι διάφορες δραστηριότητες στη βιομηχανία στεγαστικών δανείων έρχονται και πάλι στην επιφάνεια. Ο Klein μίλησε για συστημικά προβλήματα, επισημαίνοντας πως η τράπεζα δεν είχε κίνητρο να τροποποιήσει τους όρους και να «σκοτώσει μια χήνα που εξακολουθεί να γεννά 6% χρυσά αυγά», αναφερόμενος στο επιτόκιο.

 

Το ύψος του προστίμου -το οποίο προορίζεται κυρίως για νομικές σχολές και οργανισμούς προστασίας καταναλωτών- θα πρέπει να είναι τέτοιο που δεν θα προκαλέσει «γέλια στο συμβούλιο ως μηδαμινά μετρητά ή ψιλά», ανέφερε ο δικαστής στην απόφασή του, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

 

«Είναι προφανές πως ο κινητήρας για το πρόβλημα της Bank of America σε αυτή την περίπτωση σχετίζεται με την εταιρική κουλτούρα (…) όχι με κακούς υπαλλήλους που προδίδουν έναν τίμιο εργοδότη», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.