ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Toyota: Ανακαλεί 2,9 εκατ.οχήματα για ελαττωματικούς αερόσακους

10:39 - 30 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Toyota: Ανακαλεί 2,9 εκατ.οχήματα για ελαττωματικούς αερόσακους
Στην ανάκληση περίπου 2,9 εκατομμυρίων οχημάτων σε Ιαπωνία, Κίνα, Ωκεανία και άλλες περιοχές προχωρά η Toyota, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της Corolla Axio sedan και RAV4 SUV crossover λόγω δυνητικά ελαττωματικών αερόσακων, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Fuji Heavy Industries, κατασκευάστρια εταιρεία των Subaru, Mitsubishi και των φορτηγών Hino Motors ανακάλεσε επίσης περίπου 240.000 οχήματά της στην αγορά της Ιαπωνίας λόγω του ίδιου εξαρτήματος της Takata που φουσκώνει τους αερόσακους, το οποίο μπορεί να εκραγεί μετά από παρατεταμένη έκθεση σε θερμές συνθήκες.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τουλάχιστον 16 θάνατοι έχουν συνδεθεί με την έκρηξη του εξαρτήματος της Takata, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη παγκόσμια ανάκληση που έγινε ποτέ στη βιομηχανία αυτοκινήτων.

 

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν ότι οι τελευταίες ανακλήσεις αποτελούν μέρος της ευρύτερης ανάκλησης της Takata, έπειτα από εντολή των διεθνών αρχών για τις οδικές μεταφορές πέρυσι.

 

H Toyota ανακοίνωσε ότι οι ανακλήσεις αφορούσαν περίπου 1,16 εκατομμύρια οχήματα που είχαν πωληθεί στην Ωκεανία, τη Μέση Ανατολή και σε μικρότερες αγορές της εταιρείας, σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των πωλήσεών της, ενώ περίπου 750.000 οχήματα είχαν ανακληθεί και στην Ιαπωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.