ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς το Brexit θα επηρεάσει την ασφαλιστική αγορά;

13:30 - 30 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Πώς το Brexit θα επηρεάσει την ασφαλιστική αγορά;
Toν κώδωνα του κινδύνου κρούει με αφορμή πλέον την ενεργοποίηση του άρθρου 50 από τη Βρετανία που σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ η Βρετανική Ένωση Μεσιτών Ασφαλειών για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από τη στιγμή που δεν έχει γίνει σαφής συμφωνία για τη διεξαγωγή διασυνοριακών συναλλαγών.

Η κατάσταση, επισημαίνει η Ένωση, δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στη Βρετανία δραστηριοποιούνται 2.758 ασφαλιστές που έχουν διαβατήρια για να συναλλάσσονται στην αγορά της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου και παράγουν ασφάλιστρα της τάξεως των £ 7,8 δισ.

 

Ρίσκο για τις επιχειρήσεις

 

 

Η παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Biba, Steve White, «Η ηγετική θέση της Βρετανίας στην παραγωγή και οι περίπου 3.000 επιχειρήσεις που λειτουργούν κινδυνεύουν εάν δεν υπάρξει ελεύθερη και χωρίς δασμούς πρόσβαση στην ΕΕ καθώς και κάποια μορφή διαβατηρίου. «Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που η Theresa May επικαλείται το άρθρο 50, ζητάμε να εφαρμόσει αυτό που είχε υποσχεθεί στο Lancaster House  σε ομιλία της: Τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στην ΕΕ μέσα από μια τολμηρή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου».

 

Ανάγκη για νέα συμφωνία

 

Ο Graeme Trudgill, εκτελεστικός διευθυντής Biba, πρόσθεσε: «ότι 5.727 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που εδρεύουν στην ΕΕ κατέχουν διαβατήρια στο εμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο  και πολλοί από αυτούς έχουν σχέση με την ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου.

 

«Αυτό αποδεικνύει την πραγματική ανάγκη για αμοιβαία πρόσβαση στην αγορά και αποδεικνύει μια ξεκάθαρη ευκαιρία για την Theresa May να καθηλώσει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου στον τομέα των ασφαλίσεων, για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:38 - 30 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.