ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάινεν: Ανοιχτή σε αλλαγές η Ευρώπη μετά το Brexit

12:21 - 31 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Κατάινεν: Ανοιχτή σε αλλαγές η Ευρώπη μετά το Brexit
Τα επόμενα βήματα στην ενοποίηση της ευρωζώνης μετά το Brexit θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μεγαλύτερες επενδύσεις στα φτωχότερα μέλη της ζώνης του ενιαίου νομίσματος, αλλά μόνο εάν μειώσουν τους επικίνδυνους δεσμούς μεταξύ των κυβερνήσεων και των τραπεζών, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ, είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν.

Στη συνέχεια της ομιλίας του δήλωσε ότι η πολιτική του οικογένεια, το ισχυρό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) που περιλαμβάνει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να εξετάσει τη χρηματοδότηση επενδύσεων στα αδύναμα μέλη της ευρωζώνης.

 

Αυτό υπολείπεται σε σχέση με τα αιτήματα της Γαλλίας να υπάρξει συντονισμός της οικονομικής πολιτικής σε όλη την ευρωζώνη και εποπτεία των δημοσιονομικών μεταβιβάσεων μεταξύ των 19 κρατών-μελών.

 

Το κεντροδεξιό ΕΛΚ παρ’ όλα αυτά είναι περισσότερο ανοιχτό σε αυτό που χαρακτήρισε ο Katainen «επενδυτική δυναμικότητα», στηρίζοντας ενδεχομένως έργα μέσω του νέου επενδυτικού ταμείου της ΕΕ για υποδομές μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας.

 

«Είναι κατανοητό ότι στην οικονομία υπάρχουν κύκλοι και προκειμένου να διατηρηθεί η νομισματική ένωση όσο τον δυνατόν πιο σταθερή, υπάρχει η ανάγκη να εξομαλύνονται οι ανοδικές και καθοδικές φάσεις των κύκλων», δήλωσε ο Katainen σε συνέντευξη του στο Reuters σήμερα μετά το συνέδριο του ΕΛΚ στη Μάλτα.

 

«Εάν υπάρχουν σοκ σε κάποια μέλη που έχουν κυκλική φύση, είναι λογικό να βοηθήσει κάποιος», δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.