ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O CEO της κινεζικής Fosun παραιτήθηκε σε έναν εταιρικό ανασχηματισμό-έκπληξη

13:33 - 31 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
O CEO της κινεζικής Fosun παραιτήθηκε σε έναν εταιρικό ανασχηματισμό-έκπληξη
Ανησυχίες στις αγορές σε σχέση με την στρατηγική του Ομίλου Fosun International Ltd δημιουργεί η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Αντιπροέδρου του ομίλου.

Η παραίτηση του συνιδρυτή Liang Xinjun και του Αντι-Προέδρου Ding Guoqi θα έχει σίγουρα αντίκτυπο στην εταιρεία, όπως δήλωσε ο έτερος συνιδρυτής Guo Guangchang.

«Η αποχώρηση των Ding Guoqi και Xinjun, ιδίως του Xinjun για λόγους υγείας, θα επηρεάσουν τη Fosun στο άμεσο διάστημα» τόνισε ο Guangchang. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Θα πρέπει να μετατρέψουμε τα άσχημα νέα σε καλά», παρουσιάζοντας τη νέα ομάδα διοίκησης του ομίλου. Ο Liang αντικαταστάθηκε από τον Wang Qunbin, διαμέσου φημολογίας ότι υπήρξε ένταση μεταξύ των Guo και Liang.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη, ο Guo δήλωσε ότι υπήρξε ιδιαίτερα «σκληρός και απαιτητικός» απέναντι στον Liang, προσθέτοντας ότι οι δυό τους [πρώην συμφοιτητές] είναι κοντά.

Πάντως οι μετοχές της εταιρείας σταθεροποιήθηκαν ελαφρώς την Τετάρτη. Τα ομόλογά της διαπραγματεύονταν αρχικά χαμηλά, εν μέσω φόβων ότι η αποχώρηση των δύο κύριων στελεχών θα μπορούσε να πλήξη την στρατηγική εξαγορών της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, η αναλυτής της Nomura Annisa Lee δήλωσε ότι «με την τελευταία ανακοίνωση, ένας ακόμη ιδρυτής και ένα σημαντικό στέλεχος αποχωρούν.

Το ελληνικό ενδιαφέρον

Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει θέματα για την επιχειρηματική και χρηματοοικονομική στρατηγική της εταιρείας στο μέλλον, και γι’αυτό το λόγο τα ομόλογά της διαπραγματεύονται χαμηλά».

Η εξέλιξη αυτή έχει αναμφσβήτητα κι Ελληνικό ενδιαφέρον καθώς το κινεζικό fund Fosun κατέχει ήδη ένα ποσοστό της τάξης σχεδόν 14% στον όμιλο FF Group, ενώ συμμετέχει και στο σχήμα αξιοποίησης του Ελληνικού. Επίσης διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική. Από πέρυσι πάντως το καλοκαίρι καθώς αυξήθηκε το χρηματοοικονομικό κόστος των εξαγορών και υποχώρησε σημαντικά η πιστοληπτική ικανότητα του ομίλου από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης ο Όμιλος την εκκίνηση πώλησης περιουσιακών στοιχείων ύψους 6 δισ. $.

Πτώση κερδών στην Peak Re της Fosun

Στο μεταξύ ο χρηματοπιστωτικός όμιλος παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και βιομηχανίας Fosun ανέφερε πτώση κατά 88% των κερδών της στο τμήμα Peak Re για το 2016, και underwriting απώλεια στην μονάδα της Ironshore.

Σε αποτελέσματα έτους, η Fosun δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη της Peak Re κατέγραψαν πτώση κατά 88% [φτάνοντας τα 6.9 εκατ δολάρια].

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.