ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Δημιουργεί ειδική οικονομική ζώνη σε επαρχία κοντά στο Πεκίνο

12:53 - 03 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Κίνα: Δημιουργεί ειδική οικονομική ζώνη σε επαρχία κοντά στο Πεκίνο
Η Κίνα δημιουργεί μια νέα ειδική οικονομική ζώνη στην επαρχία Hebei, που έχει χτυπηθεί από τις μαζικές απολύσεις, σε μια προσπάθεια να τονώσει την εγχώρια ανάπτυξη.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το CNBC, ο νέος χώρος Xiongan, περίπου 100 χιλιόμετρα από το Πεκίνο θα στεγάσει "μη κεφαλαιουχικές δραστηριότητες" που θα μεταφέρονται από την πρωτεύουσα. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας στήριξης της οικονομίας και ενσωμάτωσης του Hebei με την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Σημειώνεται ότι η Κίνα βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής του οικονομικού της μοντέλου, από μια οικονομία με επίκεντρο την βιομηχανία σε μια οικονομία που βάση θα έχει τις υπηρεσίες και η ανάπτυξη του Hebei αποτελεί ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η εν λόγω επαρχία αποτελεί βασικό σημείο παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος και χάλυβα, δύο τομείς που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις περικοπές της υπερβάλλουσας παραγωγικής ικανότητας και τα εκατομμύρια απολύσεων και η επιτυχημένη της μετάβαση στο νέο οικονομικό μοντέλο μπορεί να χαράξει τον δρόμο για την επόμενη φάση της ανάπτυξης.


Η Κίνα έχει μια μακρά ιστορία ίδρυσης ειδικών οικονομικών ζωνών, με διάφορα επίπεδα επιτυχίας κάθε φόρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.