ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα πρόκληση από Ερντογάν-«Αψηφήστε τα εγγόνια του ναζισμού»

15:26 - 03 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Νέα πρόκληση από Ερντογάν-«Αψηφήστε τα εγγόνια του ναζισμού»
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους Τούρκους ψηφοφόρους στην Ευρώπη να αψηφήσουν τα «εγγόνια του ναζισμού» και να υποστηρίξουν την αναθεώρηση του συντάγματος στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αυτόν τον μήνα.

Ο Ερντογάν έχει πολλάκις επιτεθεί σε ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων μια είναι η Γερμανία την οποία κατηγόρησε για τακτικές «που μοιάζουν με αυτές των ναζί», επειδή απαγόρευσαν ομιλίες των υπουργών του σε συγκεντρώσεις τούρκων ψηφοφόρων στο εξωτερικό.

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει πως αυτές οι αναφορές στο ναζισμό και οι συγκρίσεις πρέπει να σταματήσουν.

 

Ο Τ. Ερντογάν δήλωσε παράλληλα πως θα οργανώσει δημοψήφισμα για την αποκατάσταση της θανατικής ποινής, αν το θεωρήσει απαραίτητο.

 

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία κατήργησε τη θανατική ποινή πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ενδεχόμενη αποκατάσταση της θανατικής ποινής θα έβαζε τέλος στην προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ, έχουν δηλώσει ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.