ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος για το μακελειό στην Αγ. Πετρούπολη

10:25 - 04 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος για το μακελειό στην Αγ. Πετρούπολη
Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος της αιματηρής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης από τις Αρχές Ασφαλείας.

Πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995.

 

Ένδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ενώ οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξουδετερώθηκε έγκαιρα άλλη μια βόμβα σε διαφορετικό σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου.

 

Νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι την επίθεση διέπραξε ένας Ρώσος πολίτης που κατάγεται από την Κεντρική Ασία. 

 

Είναι ο βασικός ύποπτος για την αιματηρή επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα και με υψηλόβαθμο αξιωματούχο των αρχών ασφαλείας στο Καζακστάν. Ο ίδιος αξιωματούχος τονίζει ότι ο ύποπτος δεν κατάγεται από το Καζακστάν.

 

Η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας του Καζακστάν (ΚΝΒ) συνεργάζεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφάλειας, τόσο στην ανταλλαγή πληροφοριών, όσο και στις έρευνες που διεξάγονται, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Νουργκάλι Μπιλισμπέκοφ στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

 

Χθες πάντως ένας από τους δύο φερόμενους ως δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης προσήλθε στις αστυνομικές αρχές, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν.

 

Λίγη ώρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, οι ρωσικές αρχές είχαν δημοσιεύσει τη φωτογραφία του συγκεκριμένου άνδρα, ενώ το πρακτορείο Interfax έγραψε ότι οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. 

 

Ωστόσο, όπως προέκυψε αργότερα μέσα στη μέρα, ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είχε καμία σχέση με την τρομοκρατική επίθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.