ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η S&P αναβάθμισε την Αργεντινή σε «B»

18:15 - 04 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Η S&P αναβάθμισε την Αργεντινή σε «B»
Σε «B» από «Β-» αναβάθμισε η S&P την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Αργεντινής, με το outlook να είναι σταθερό.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει στην ανακοίνωση του πως η Αργεντινή καταγράφει πρόοδο στην επίλυση διάφορων μακροοικονομικών ανισορροπιών, ενώ σταδιακά ανακτά την αξιοπιστία της και βελτιώνει το αποδυναμωμένο θεσμικό πλαίσιο.

 

«Από τότε που ανέλαβε, η κυβέρνηση έχει αλλάξει τη συνολικότερη οικονομική πολιτική, δίνοντας προτεραιότητα στην επίλυση διάφορων μακροοικονομικών ανισορροπιών, χτίζοντας σταδιακά την αξιοπιστία της χώρας και βελτιώνοντας το συνολικά αποδυναμωμένο θεσμικό πλαίσιο. Μετά από μια σημαντική μεθοδολογική και οργανωτική αναδιάρθρωση την περασμένη χρονιά, η στατιστική υπηρεσία δημοσιεύει έγκαιρες, αξιόπιστες και διαφανείς πληροφορίες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Οι αναλυτές της S&P αναμένουν πως ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 20% το 2017. Όσον αφορά την ανάπτυξη, προβλέπουν ότι θα διαμορφωθεί στο 3% τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Το σταθερό outlook αντανακλά την εκτίμηση πως οι πολιτικές της νέας κυβέρνησης θα συνεχιστούν τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά και τις αβεβαιότητες για τον ρυθμό εφαρμογής του οικονομικού της σχεδίου.

 

«Ωστόσο, μετά από την παραμονή σε υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια του 2016, η δημοτικότητα του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που εκλέχτηκε, αντανακλώντας το τρέχον οικονομικό πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από μια άνιση οικονομική ανάκαμψη» τονίζει η S&P.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.