ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Τι απειλεί την αγορά αυτοκινήτων των ΗΠΑ

19:29 - 05 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Deutsche Bank: Τι απειλεί την αγορά αυτοκινήτων των ΗΠΑ
Με μια τριπλή απειλή βρίσκεται πιθανότατα αντιμέτωπη η αγορά αυτοκινήτων των ΗΠΑ, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία των πωλήσεων αυτή την εβδομάδα, προειδοποιεί η Deutsche Bank.

Τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις αυτοκινήτων επιβραδύνθηκαν στον ετήσιο ρυθμό των 16,6 εκατ. οχημάτων, αρκετά κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μέτρηση στα 17,2 εκατ. οχήματα.

 

Την προηγούμενη χρονιά οι πωλήσεις αυτοκινήτων ανήλθαν στο επίπεδο των 17,6 εκατ. οχημάτων.

 

Οι αναλυτές της Deutsche Bank, Ροντ Λάχε, Μάικ Λέβιν και Ρόμπερτ Σάλμον δήλωσαν σχετικά: «Κατά δυσοίωνο τρόπο, η σημερινή αγορά μοιάζει όλο και περισσότερο με αυτήν που περιγράψαμε στο “Mια Τριπλή Απειλή”».

 

«Στην έκθεση υπογραμμίζαμε τα ρίσκα για τη βιομηχανία από την άνοδο των επιτοκίων, την αυξανόμενη αρνητική καθαρή θέση των δανείων και τον αποπληθωρισμό στα μεταχειρισμένα» σημειώνουν.

 

Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της κερδοφορίας, μετατόπιση των καταναλωτών στα μεταχειρισμένα οχήματα και μείωση της διαθέσιμης πίστωσης.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, μια κύρια ανησυχία είναι πως λιγότερα αυτοκίνητα αποσύρονται από το δρόμο. Τα αυτοκίνητα που αποσύρονται έχουν μειωθεί σε περίπου 11 εκατομμύρια το χρόνο από 13 με 14 εκατομμύρια πριν από μια δεκαετία. Αν και οι οδηγοί αυξήθηκαν κατά 4 εκατομμύρια το 2015, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Το σύνολο των οχημάτων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί στα 270 εκατομμύρια, από 249 εκατομμύρια στο τέλος του 2012.

 

«Αυτό μας έχει οδηγήσει στο ερώτημα κατά πόσον στις ΗΠΑ υπάρχει υπερπροσφορά και κατά πόσον μια ζήτηση στο επίπεδο των 17 εκατομμυρίων μπορεί να υποστηριχτεί» γράφουν οι αναλυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.