ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Συρία-Mε 59 πυραύλους Τόμαχοκ

08:28 - 07 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Συρία-Mε 59 πυραύλους Τόμαχοκ
Το βλέμμα του Πλανήτη στρέφεται και πάλι στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στόχευσαν συριακά μαχητικά, έναν αεροδιάδρομο και σταθμούς ανεφοδιασμού στην επίθεση με πυραύλους που έγινε σε συριακή αεροπορική βάση, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση αμερικανού αξιωματούχου.

Η επίθεση ήταν η απάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον Σύρο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

 

Οι 59 πύραυλοι “Τόμαχοκ” εκτοξεύτηκαν από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Porter και USS Ross που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αμερικανικού Πενταγώνου η πυραυλική επίθεση ήταν στοχευμένη κι έπληξε μαχητικά αεροσκάφη, χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα.

 

syria

 

Κυβερνήτης Χομς: Η συριακή ηγεσία δεν αλλάζει  

 

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων στη Συρία, εξυπηρετεί τους σκοπούς των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, στη Συρία.

 

«Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. «Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία», προέβλεψε.

 

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να υπάρχουν «μεγάλες ανθρώπινες απώλειες» από την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία αν και όπως είπε, «υπάρχουν υλικές καταστροφές».

 

Εξάλλου, δήλωσε στο Reuters ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς, αλλά και διάσωσης του προσωπικού, στην αεροπορική βάση που δέχθηκε το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών.

 

Ο ίδιος δήλωσε ότι η αεροπορική βάση υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:50 - 07 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.