ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Αμοιβή ως 73.000 δολ. για να εντοπιστούν ξένοι κατάσκοποι

11:34 - 10 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Κίνα: Αμοιβή ως 73.000 δολ. για να εντοπιστούν ξένοι κατάσκοποι
Αμοιβή από 1.500 έως 73.000 δολάρια δίνει το Πεκίνο σε Κινέζους πολίτες που θα δώσουν στοιχεία για υπόπτους κατασκόπους, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Beijing Daily, η οποία μεταδίδει ότι η κινεζική πρωτεύουσα κλιμακώνει την εκστρατεία της κατά της ξένης κατασκοπίας.

Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζινμπίνγκ έχει επιβλέψει μια σειρά νόμων και εκστρατειών που στόχο έχουν να διασφαλίσουν την εθνική ασφάλεια της Κίνας κατά εσωτερικών και εξωτερικών απειλών, αναφέρει το Reuters.

 

Η «πιεστική» ανάγκη για τα νέα μέτρα που θα προστατεύουν τη χώρα από τους ξένους κατασκόπους είναι μια ατυχής «παρενέργεια» της μεταρρύθμισης της Κίνας και του ανοίγματός της στον κόσμο, σύμφωνα με την Beijing Daily.

 

«Τα ξένα όργανα κατασκοπείας και άλλες εχθρικές δυνάμεις έχουν επίσης αδράξει την ευκαιρία για να σαμποτάρουν τη χώρα μας μέσω πολιτικής διείσδυσης, διαίρεσης και ανατροπής, κλοπής μυστικών και συμπαιγνία», προσθέτει η εφημερίδα.

 

Η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας της πόλης του Πεκίνου ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετέχουν στις προσπάθειες αντικατασκοπείας, προσφέροντας αμοιβές 10.000 μέχρι 500.000 γουαν (1.500 ως 73.000 ευρώ) για πληροφορίες για κατασκόπους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 

Κατά την εφημερίδα, η συνεργασία με υπαλλήλους κρατικών οργανισμών για να βλαφθούν τα εθνικά συμφέροντα της Κίνας, η ενθάρρυνση της αποστασίας και η αγορά κρατικών μυστικών είναι πιθανές κατασκοπευτικές συμπεριφορές που θα μπορούσαν να αναφερθούν.

 

Η ανακάλυψη εξοπλισμού κατασκοπείας, όπως συσκευές καταγραφής και παρακολούθησης, μπορεί να φέρει επιπλέον αμοιβή.

 

Η εφημερίδα προειδοποιεί, πάντως, πως θα λογοδοτήσουν αυτοί που θα εκμεταλλευτούν τα νέα μέτρα για να «παγιδευτούν» αντίπαλοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.