ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο βομβαρδισμό στη Συρία

18:47 - 11 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Πούτιν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο βομβαρδισμό στη Συρία
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέες αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία ενώ υπάρχουν σχέδια για νέες παρόμοιες «κατασκευασμένες» επιθέσεις με χημικά όπλα σε διάφορες περιοχές της Συρίας περιλαμβανομένων και των προαστίων της Δαμασκού, σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δηλώσεις του έγιναν κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά τη συνάντηση τους στο Κρεμλίνο.

 

Όταν ο Πούτιν ρωτήθηκε, πού αναμένει να γίνουν νέες αεροπορικές επιδρομές από μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών είπε: «Έχουμε πληροφορίες από διάφορες πηγές, ότι ετοιμάζονται παρόμοιες προκλήσεις ..σε άλλες περιοχές της Συρίας όπως και στα νότια προάστια της Δαμασκού όπου σχεδιάζουν να ρίξουν κάποια ουσία και να κατηγορήσουν γι αυτό την συριακή κυβέρνηση».

 

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης πως η Ρωσία προτίθεται να ζητήσει την διεξαγωγή επίσημης έρευνας για το περιστατικό με την χρήση χημικών όπλων στην Συρία. «Προτιθέμεθα να απευθυνθούμε επίσημα στον αρμόδιο θεσμό του ΟΗΕ στην Χάγη, να απευθύνουμε έκκληση στην διεθνή κοινότητα να ερευνήσει αυτές τις πράξεις και ανάλογα με τα πορίσματα της έρευνας να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, κάλεσε την διεθνή κοινότητα, αλλά και πρόεδρο Πούτιν να ασκήσουν την επιρροή τους στην Συρία, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες επιθέσεις.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.