ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΕ: «Βλέπει» αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου το 2017

15:06 - 12 Απρ 2017 | Ειδήσεις
ΠΟΕ: «Βλέπει» αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου το 2017
Αύξηση πρόκειται να καταγράψει το παγκόσμιο εμπόριο κατά 2,4% φέτος παρόλο που οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις δεν διευκολύνουν την κατάσταση, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ Ρομπέρτο Αζεβέντο δήλωσε ότι χρειάζεται ακόμα σαφήνεια για τις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ζήτησε να υπάρξει αντίσταση απέναντι στον προστατευτισμό.

 

Το εύρος ανάπτυξης για φέτος αναθεωρήθηκε στο 1,8-3,6% από το 1,8-3,1% πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ανέφερε ο ΠΟΕ.

 

«Θα πρέπει να δούμε το εμπόριο ως μέρος μια λύσης στις οικονομικές δυσκολίες, όχι ως μέρος του προβλήματος», σημείωσε ο Αζεβέντο.

 

«Γενικά νομίζω ότι υπάρχουν λόγοι για συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά η αύξηση του εμπορίου παραμένει εύθραυστη και υπάρχουν σημαντικοί καθοδικοί κίνδυνοι.

 

Μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας αναφορικά με τις προοπτικές είναι πολιτικό», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου.

 

«Χρειάζεται να συνεχίσουμε να ενισχύουμε το σύστημα, να εφαρμόζουμε νέες μεταρρυθμίσεις και να αντιστεκόμαστε στην έγερση νέων εμποδίων στο εμπόριο», δήλωσε.

 

Ο ΠΟΕ έχει κατ’ επανάληψη αναθεωρήσει τις αρχικές εκτιμήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια καθώς οι προβλέψεις για οικονομική ανάκαμψη αποδεικνύονται υπεραισιόδοξες. Το παγκόσμιο εμπόριο αυξήθηκε με τον «ασυνήθιστα χαμηλό» ρυθμό του 1,3% το 2016, τον χαμηλότερο από την χρηματοοικονομική κρίση, και δεν επιβεβαίωσε την αναθεωρημένη πρόβλεψη του 1,7% τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:09 - 12 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.