ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη θανατική ποινή θα επαναφέρει ο Ερντογάν αν κερδίσει

11:31 - 13 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Τη θανατική ποινή θα επαναφέρει ο Ερντογάν αν κερδίσει
Nομοσχέδιο για την επαναφορά της θανατικής ποινής θα υποβάλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε περίπτωση που εγκριθούν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει στο επερχόμενο δημοψήφισμα της Κυριακής 16 Απριλίου.

«Μετά από τις 16 Απριλίου, με την άδεια του Θεού, το νομοσχέδιο θα έρθει στο κοινοβούλιο. Αν περάσει στο κοινοβούλιο, θα το εγκρίνω», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος Eρντογάν σε συγκέντρωση στην ανατολική επαρχία Ερζουρούμ, όπως μετέδωσε η Hurriyet.

 

Παρά το γεγονός ότι η θανατική ποινή δεν έχει εφαρμοστεί από το 1984, η Τουρκία την κατάργησε επίσημα το 2004, ως μέρος των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνταν για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κίνηση αυτή είχε ξεκινήσει από το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και υποστηρίχθηκε από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

 

Ωστόσο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιούλιου του 2016, οι συζητήσεις σχετικά με την επαναφορά της θανατικής ποινής ήρθαν ξανά στην πολιτική ατζέντα της Τουρκίας. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ορκισθεί ότι θα τηρήσει το αίτημα του λαού για τη θανατική ποινή, κάτι που υποστηρίζει πως έχει ζητηθεί σε αρκετές δημόσιες συγκεντρώσεις.

 

«Η 16η Απριλίου θα είναι η ημέρα για να αποφασιστεί αυτό,» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

 

Ο Ερντογάν σημείωσε παράλληλα ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής θα μπορούσε να τεθεί στην ημερήσια διάταξη, με τη συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:51 - 13 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.