ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε εκλογικό κέντρο

13:53 - 16 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Τουρκία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε εκλογικό κέντρο
Δύο ομάδες αντήλλαξαν πυροβολισμούς σε εκλογικό κέντρο (σχολείο) στο Ντιγιάρμπακιρ, στα ανατολικά της Τουρκίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός άλλου.

Όπως μεταδίδει η Yenisafak, το συμβάν έγινε ενώ άνθρωποι είχαν προσέλθει στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν στο σημερινό δημοψήφισμα.


Ο τραυματίας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι αρχές ερευνούν το περιστατικό.

 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι σημερινές κάλπες, Κούρδοι μαχητές σκότωσαν έναν φρουρό σε επίθεση που πραγματοποίησαν στη νοτιοανατολική Τουρκία εναντίον οχήματος στο οποίο επέβαινε περιφερειακός αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος AKP.

 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πριν από το σημερινό δημοψήφισμα για την εγκαθίδρυση προεδρικού πολιτεύματος στην Τουρκία. Οι πηγές είπαν πως μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) πραγματοποίησαν χθες το βράδυ την επίθεση στην περιφέρεια Μουράντιγε της νοτιοανατολικής επαρχίας Βαν. Κατά την επίθεση τραυματίσθηκε ένας δεύτερος από τους φρουρούς του αξιωματούχου του AKP.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.