ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Η σημαντικότερη μεταρρύθμιση στην ιστορία της Τουρκίας

23:06 - 16 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Η σημαντικότερη μεταρρύθμιση στην ιστορία της Τουρκίας
Η Τουρκία έλαβε μια ιστορική απόφαση, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τόνισε ότι η μεταρρύθμιση αυτή είναι η σημαντικότερη στην ιστορία της Τουρκίας.

Όλοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση του έθνους μας, ειδικά οι σύμμαχοί μας, διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

 

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υποστήριξε ότι η στήριξη των πολιτών για την συνταγματική αναθεώρηση αυξήθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία.

 

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι ψηφοφόροι του εξωτερικού συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του "ναι" στο δημοψήφισμα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε επίσης ότι όλα τα άρθρα της συνταγματικής αναθεώρησης θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, ορισμένα θα τεθούν σε ισχύ το Νοέμβριο του 2019.

 

"Θέλω να ευχαριστήσω έναν έναν τους ψηφοφόρους μας " δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν σε διάγγελμα που απηύθυνε για το δημοψήφισμα. "Μετά το ναι θα συνεχίσουμε την πορεία μας γρηγορότερα κι ισχυρότεροι".

 

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους τόνισε πως ελπίζει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα ωφελήσουν την Τουρκία.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο αριθμός των ψήφων υπέρ του "ναι" ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια, ήτοι 1,3 εκατομμύρια περισσότεροι ψήφοι έναντι του "όχι" και το "ναι" επικράτησε με ποσοστό 51,5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.