ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Δεν μας απασχολεί τι λένε οι παρατηρητές, συνεχίζουμε!

20:30 - 17 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Δεν μας απασχολεί τι λένε οι παρατηρητές, συνεχίζουμε!
«Η Τουρκία δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν αναγνωρίζει τις αναφορές της αποστολής των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σχετικά με το τουρκικό δημοψήφισμα», σχολίασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του που ξεκίνησε και πάλι με αναφορά στην θανατική ποινή, έστρεψε τα βέλη του στην επιτροπή του ΟΑΣΕ που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα κατώτερο των διεθνών κριτηρίων: "Στην Ευρώπη υπάρχει μια οργάνωση που λεγεται ΟΑΣΕ. Ετοιμάζουν μόνοι τους κάτι εκθέσεις. Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα. Πρώτα απ' όλα να ξέρετε την θέση σας. Εμείς τις πολιτικού περιεχομένου εκθέσεις που ετοιμάζετε, ούτε τις βλέπουμε, ούτε τις ακούμε, αλλά ούτε και τις ξέρουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας".

Ο Τούρκος πρόεδρος καταφέρθηκε επιπλέον εναντίον της Ευρώπης υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ήταν σε τέτοιο βαθμό αντίθετες στη συνταγματική αναθεώρηση που ξεπερνούσαν και τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν επισήμανε ότι δεν είναι τόσο σημαντικό εάν η ΕΕ αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, "αρκεί να μας ενημερώσουν". Κατηγόρησε την Ε.Ε. που έχει την Τουρκία μισό αιώνα -όπως τόνισε- στο θάλαμο αναμονής, υπενθύμισε το Μπρέξιτ και είπε ότι η Τουρκία θα διεξάγει δημοψήφισμα για την αναστολή των διαπραγματεύσεων εάν αυτό χρειαστεί.

Ο κ. Ερντογάν αφού πρόσθεσε ότι οι αντίπαλοι του είπαν ψέμματα για την Αναθεώρηση, σημείωσε τα θετικά του νέου Συντάγματος, λέγοντας πως σε αντίθεση με όσα λέγονται, η Βουλή, με τον αυξημένο κατά 50, αριθμό βουλευτών θα είναι νομοθετικά ακόμη πιο ισχυρή. 

Οι Τούρκοι ενέκριναν χθες με ποσοστό μόλις 51,4% την αναθεώρηση του Συντάγματος που αποδίδει στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σαρωτικές νέες εξουσίες. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης έχει ζητήσει την ακύρωση του δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας πως η ψηφοφορία σημαδεύτηκε από παρατυπίες.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία της αποστολής παρατηρητών του ευρωπαϊκού οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε ότι το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν ανταποκρίθηκε στα κριτήρια που έχει ορίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για ανεπαρκές νομικό πλαίσιο και αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:37 - 17 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.