ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκατοντάδες εργαζόμενους απολύει η Boeing

11:46 - 18 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Εκατοντάδες εργαζόμενους απολύει η Boeing
Η Boeing σχεδιάζει να απολύσει εκατοντάδες μηχανικούς στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσινγκτον και σε άλλες τοποθεσίες, ενώ μπορεί να εξαλείψει περισσότερες θέσεις εργασίας αργότερα φέτος, καθώς έχει έρθει αντιμέτωπη με επιβράδυνση στις πωλήσεις αεροσκαφών.

Η κατασκευάστρια αεροπλάνων σχεδιάζει να ειδοποιήσει επισήμως τους εργαζόμενους την Παρασκευή, την ίδια ημέρα κατά την οποία 305 μηχανικοί και άλλο τεχνικό προσωπικό θα αποχωρήσει οικειοθελώς στο πλαίσιο προηγούμενης σχετικής συμφωνίας.

 

Από τις αρχές του 2016 η εταιρία έχει εξαλείψει 1.332 θέσεις από το κατασκευαστικό κέντρο που διατηρεί στο Σιάτλ, σύμφωνα με το σωματείο SPEEA που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, μεταδίδει το Bloomberg.

 

Ενδέχεται να προχωρήσει σε επιπρόσθετες περικοπές θέσεων μηχανικών, ανάλογα με το «περιβάλλον των δραστηριοτήτων μας και του μεγέθους της οικειοθελούς αποχώρησης», υποστήριξε ο John Hamilton, αντιπρόεδρος μηχανικής στη μονάδα εμπορικών αεροσκαφών της εταιρίας, σε επιστολή που έστειλε στο προσωπικό τη Δευτέρα.

 

Οι απολύσεις είναι απαραίτητες για να «ανταποκριθούμε στο λειτουργικό μας σχέδιο και τις επιπρόσθετες προκλήσεις στην αγορά», ισχυρίστηκε.

 

Η εταιρία με έδρα στο Σικάγο μειώνει το προσωπικό της εδώ και πάνω από έναν χρόνο, καθώς φθίνει το ανοδικό σερί-ρεκόρ που εμφάνιζε στις πωλήσεις. Η Boeing μείωσε το προσωπικό στην Ουάσινγκτον κατά 9% σε 70.640 εργαζόμενους, στη διάρκεια του τελευταίου έτους. Το συνολικό δυναμικό της έχει συρρικνωθεί κατά 7,6% σε 146.962, από το Μάρτιο του 2016.

 

Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο, τα συνολικά έσοδα για το 2016 υποχώρησαν 1,6% σε 94,6 δισ. καθώς η Boeing επιβράδυνε την παραγωγή του jumbo 747 εν μέσω μειούμενων πωλήσεων και ανέφερε πως θα μειώσει το ρυθμό παραγωγής του 777 διπλού διαδρόμου για δεύτερη φορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 18 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.