ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου!

13:10 - 18 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου!
Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Βρετανία, στις 8 Ιουνίου.

Εξηγώντας την απόφασή της είπε ότι όταν ανέλαβα πρωθυπουργός η χώρα χρειαζόταν σταθερότητα. «Και αυτό το κατάφερα» είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

 

Ωστόσο, κατηγόρησε τους πολιτικούς της αντιπάλους ότι επενδύσουν στην αστάθεια και γι` αυτό αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

 

"Είναι ο μόνος τρόπος για να εγγυηθούμε σταθερότητα και ασφάλεια για χρόνια", είπε.

 

Οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι θα αλλάξουμε πορεία για το Brexit, δήλωσε η Μέι, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης με την ΕΕ.

 

«Οι Εργατικοί λένε ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θέλουν να καθυστερήσουν τις διαδικασίες, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα διαφωνεί με ό,τι κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξουν τώρα εκλογές τότε αυτό το "παιχνίδι" θα συνεχιστεί» είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

 

Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων από το Κοινοβούλιο.

 

Απευθυνόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα κάλεσε να αποδεχθούν το αίτημα για πρόωρες εκλογές «και ας αποφασίσει ο λαός».

 

Όπως ανακοίνωσε το νομοσχέδιο για την διεξαγωγή των εκλογών θα κατατεθεί στη βρετανική βουλή την Τετάρτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:25 - 18 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.