ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν στο CNN: Οι νέες εξουσίες δεν με κάνουν δικτάτορα

20:40 - 18 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Ερντογάν στο CNN: Οι νέες εξουσίες δεν με κάνουν δικτάτορα
Οι νέες υπερεξουσίες που αποκτά με το δημοψήφισμα δεν τον καθιστούν δικτάτορα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα στο CNN.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο CNN, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το πακέτο της συνταγματικής αναθεώρησης δεν αφορά τον ίδιο. "Είμαι θνητός, θα μπορούσα να πεθάνω ανά πάσα στιγμή", δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί μετά το δημοψήφισμα.

 

Ο Ερντογάν απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι νέες εξουσίες έχουν στόχο να κερδίσει ο ίδιος αντί να βελτιωθεί το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας. "Το σύστημα αντιπροσωπεύει μια αλλαγή, μια μεταμόρφωση στη δημοκρατική ιστορία της Τουρκίας", ανέφερε.

 

Απέρριψε ταυτόχρονα τις κατηγορίες ότι το δημοψήφισμα είναι ένα βήμα προς τη δικτατορία. "Εκεί που υπάρχει δικτατορία δεν μπορείς να έχεις ένα προεδρικό σύστημα", δήλωσε.

 

"Εδώ υπάρχουν κάλπες… η δημοκρατία αντλεί δύναμη από το λαό. Είναι αυτό που λέμε η βούληση του λαού".

 

Σχολιάζοντας εξάλλου την οριακή επικράτηση του "ναι" στο δημοψήφισμα ο Erdogan δήλωσε ότι η νίκη είναι νίκη.

 

"Δεν έχει σημασία αν κερδίζεις 1-0 ή 5-0. Τελικός στόχος είναι να κερδίσεις το παιχνίδι", δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Όσον αφορά τις προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ερντογάν κατηγόρησε και πάλι την Ευρώπη ότι δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις της.

 

Η Ε.Ε. "μας έχει να περιμένουμε στην πόρτα για 54 χρόνια", υπογράμμισε. "Αυτό, από πολιτική άποψη, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Προσπαθήσαμε σκληρά να δεχτούμε όλες τις προϋποθέσεις της Ε.Ε…. η Ε.Ε. δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις της… Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κρατήσει τις υποσχέσεις της".

 

"Αν κρατήσουν τις υποσχέσεις τους μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι. Μπορούμε να δούμε τα βήματα που μπορούν να γίνουν", ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.