ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές την κατάλληλη στιγμή για τη Μέι: Τι έδειξε δημοσκόπηση

21:05 - 18 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Εκλογές την κατάλληλη στιγμή για τη Μέι: Τι έδειξε δημοσκόπηση
Κι ενώ η Βρετανίδα πρωθυπουργός δηλώνει επισήμως ότι ζητά εκλογές γιατί χρειάζεται να ενισχύσει τη θέση της κυβέρνησής της ενόψει των διαπραγματεύσεων για το "διαζύγιο" της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν και μια ακόμα παράμετρο που την ώθησε στην απόφαση αυτή.

Φαίνεται πως η στιγμή για την ανακοίνωση των εκλογών γίνεται πραγματικά την κατάλληλη στιγμή, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σήμερα, το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι προηγείται των Εργατικών με διαφορά 21 μονάδων.

 

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της εταιρείας ICM και της εφημερίδας Guardian, σε δείγμα 1.000 προσώπων, δίνει στους Συντηρητικούς ποσοστό 46%, δύο μονάδες περισσότερες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο. Το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 25% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 11%.

 

Αυτή τη στιγμή, η Μέι είναι στο απόγειο της δημοτικότητάς της, ενώ το Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν στο ναδίρ. Επομένως είναι η κατάλληλη στιγμή για την νομιμοποίηση της Μέι μέσω εκλογών.

 

Εν τω μεταξύ, περίπου 3 στους 5 είπαν ότι η Μέι έπραξε σωστά όταν προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

 

Υπενθυμίζεται ότι το επιτελείο της Ντάουνινγκ Στριτ έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, μέχρι τη σημερινή αιφνιδιαστική ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.