ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόμμα Λεπέν: Η σημαία της Ευρώπης είναι ένα ολιγαρχικό κουρέλι

16:55 - 19 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Ανέβασε τους τόνους σήμερα το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο σε δηλώσεις του ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μερικές ημέρες αφότου σκλήρυνε τη στάση του κατά της μετανάστευσης, με προφανή στόχο να κινητοποιήσει τη βάση του πριν από τις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Οι δημοσκοπήσεις εδώ και μήνες δείχνουν πως η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα έχει μεγάλη απήχηση και θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, η απόσταση ωστόσο από τους άλλους υποψηφίους έχει μειωθεί και η ρητορική του κόμματός της έχει οξυνθεί.

 

«Θα δείτε, σύντομα θα χώσουμε το ολιγαρχικό κουρέλι σας στο ντουλάπι», είπε ο υπαρχηγός της Λεπέν, ο Φλοριάν Φιλιπό, για τη σημαία της ΕΕ, σε μήνυμά του στο Twitter.

 

Μέσω αυτής της δήλωσης αντέδρασε σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γαλλία, το οποίο ανέφερε: 

 

«Υπερήφανοι για τη σημαία μας, σύμβολο ενότητας, αλληλεγγύης και αρμονίας ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης. Ας μην την κρύβουμε».

 

Με το μήνυμα αυτό η Επιτροπή αναφερόταν στο αίτημα που διατύπωσε η Λεπέν το βράδυ της Τρίτης στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο επρόκειτο να δώσει συνέντευξη. Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς είχε ζητήσει να αφαιρεθεί από το πλατό της συνέντευξης η σημαία της ΕΕ και να παραμείνει μόνο η σημαία της Γαλλίας.

 

Η Λεπέν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 δήλωσε: «Θέλω να είμαι η πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δεν θέλω να είμαι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θεωρώ ότι η ΕΕ έχει κάνει πολλή ζημιά στη χώρα μας».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.