ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ομπάμα τηλεφώνησε στο Μακρόν-Τι συζήτησαν

21:25 - 20 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Ο Ομπάμα τηλεφώνησε στο Μακρόν-Τι συζήτησαν
Με τον Εμάνουελ Μακρόν μίλησε τηλεφωνικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τρεις ημέρες πριν από τον κρίσιμο πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Μακρόν ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος ήθελε να ανταλλάξουν απόψεις για την προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία και ότι του επισήμανε πόσο σημαντική είναι η σχέση μεταξύ Παρισιού και Ουάσινγκτον.

 

«Ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε θερμά τον Μπαράκ Ομπάμα για το φιλικό τηλεφώνημά του», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κίνημά του, το En Marche. Η συζήτηση, πρόσθεσε, περιστράφηκε γύρω από το μέλλον τις Ευρώπης και τις προοδευτικές αξίες τις οποίες συμμερίζονται οι δύο πολιτικοί.

 

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, ο Κέβιν Λιούις, υπογράμμισε ότι στόχος της επικοινωνίας αυτής δεν ήταν να εκφράσει την υποστήριξή του στον Μακρόν, δεδομένου ότι ο πρώην πρόεδρος δεν στηρίζει επισήμως κανέναν υποψήφιο ενόψει των εκλογών. Ο Ομπάμα, συνέχισε, αποδίδει στη Γαλλία ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι στενή σύμμαχος των ΗΠΑ και λόγο του ρόλου της στην προάσπιση «των προοδευτικών αξιών στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.