ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fed «έριξε» πρόστιμο στη Deutsche Bank

12:06 - 21 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Η Fed «έριξε» πρόστιμο στη Deutsche Bank
H Deutsche Bank επιβαρύνθηκε με το πρώτο μεγάλο πρόστιμο της Fed, αφού δεν κατάφερε να διασφαλίσει πως οι traders συμμορφώνονται με τον κανόνα Volcker που απαγορεύει επικίνδυνα πονταρίσματα.

Η τράπεζα καλείται να πληρώσει ακόμη περισσότερο επειδή επέτρεπε στα γραφεία που εμπορεύονταν νομίσματα να συνομιλούν online με ανταγωνιστές και θεωρείται πως αποκάλυπταν τοποθετήσεις.

 

Οι ταυτόχρονες συναλλαγές, οι οποίες αγγίζουν συνολικά σχεδόν τα 157 εκατ. δολάρια, οφείλονται στη χαλαρή επίβλεψη των traders.

 

Η τράπεζα, η οποία συγκέντρωσε αυτό το μήνα 8,5 δισ. δολάρια από επενδυτές για ανακεφαλαιοποίηση, παραδέχθηκε το Μάρτιο του 2016 στη Fed πως εξακολουθεί να έχει ανεπαρκή συστήματα για την επισήμανση συναλλαγών που δε συμμορφώνονται με τον κανόνα Volcker.

 

Ο κανόνας Volcker, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον πρώην πρόεδρο της Fed Paul Volcker, στοχεύει στο να καταστήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα πιο ασφαλές με το να απαγορεύει στις τράπεζες με κεντρικά ασφαλισμένες καταθέσεις, να ποντάρουν τα δικά τους χρήματα.

 

Τέτοιου είδους πονταρίσματα οδήγησαν σε τεράστια κέρδη και μπόνους, τα χρόνια που προηγήθηκαν της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

 

«Σημαντικά κενά υπήρχαν σε όλες τις βασικές διαστάσεις του προγράμματος της Deutsche Bank για τη συμμόρφωση στον κανόνα Volcker», ανακοίνωσε η Fed την Πέμπτη, επιβάλλοντας στην τράπεζα το πρόστιμο των 19,7 εκατ. δολαρίων για τα κενά αυτά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.