ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Θα είμαι πρόεδρος των πατριωτών, ενάντια στην απειλή των εθνικιστών

23:47 - 23 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Μακρόν: Θα είμαι πρόεδρος των πατριωτών, ενάντια στην απειλή των εθνικιστών
Μέσα σε ένα έτος, αλλάξαμε το πρόσωπο της γαλλικής πολιτικής σκηνής, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τους Φρανσουά Φιγιόν και Μπενουά Αμόν για το κάλεσμά τους στους ψηφοφόρους τους να τον στηρίξουν στον β' γύρο. "Θα είμαι πρόεδρος όλων των Γάλλωνν πατριωτών, ενάντια στην απειλή των εθνικιστών", πρόσθεσε ακόμα.

«Ο Γαλλικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τη χώρα όπου αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα. Πρέπει τώρα να δείξουμε τη δική μας θέληση.

 

Εχει αποφασιστεί να είμαι επικεφαλής σ’ αυτό τον πρώτο γύρο θα τιμήσω την ευθύνη αυτή. Αισθάνομαι αυτό το μεγάλο φορτίο» είπε ο Μακρόν.

 

Υποσχέθηκε ότι θα είναι ένας πρόεδρος «που θα προστατεύει, που θα διευκολύνει το επιχειρείν, που θα βοηθά όσους είναι πιο ευάλωτοι» για να σημειώσει: «Ακουσα την επιθυμία σας για δημοκρατική αλλαγή, άκουσα οικονομικά αιτήματα. Θέλουμε ισχυρότερη Γαλλία».

 

Ο Μακρόν χαιρέτησε ονομαστικά και όλους τους άλλους υποψηφίους στον α’ γύρο και επιδοκίμασε τα χειροκροτήματα με τα οποία υποδέχθηκαν οι υποστηρικτές του τον κάθε ένα εξ αυτών. «Σας ευχαριστώ που τους χειροκροτήσατε, αυτό μας ταιριάζει» είπε χαρακτηριστικά.

 

Οπως είπε ο Μακρόν «μέσα σε ένα χρόνο αλλάξαμε το πρόσωπο της γαλλικής πολιτικής σκηνής.

 

Πήρατε στα χέρια της το μέλλον της Γαλλίας. Είναι μια βούληση παρούσα εδώ».

 

Οπως είπε «σας το οφείλω αυτό το αποτέλεσμα. Με αυτό αλλάξατε τον ρου αυτής της χώρας. Εφεξής σας ανήκει η συνέχεια αυτού του δρόμου. Πρέπει να πάω ένα βήμα παραπέρα και να ενώσω όλους τους Γάλλους. Ποτέ δεν θα απομακρυνθώ από εσάς, πάντοτε θα σας έχω ανάγκη».

 

Ο Μακρόν είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με ψήφισαν».

 

«Εξ ονόματός σας θα παρουσιαστώ στον β’ γύρο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα φέρω την ελπίδα και για την δική μας χώρα αλλά και για την Ευρώπη» πρόσθεσε επίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.