ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται ο πόλεμος Moody’s - Ερντογάν: Credit negative το «ναι»

10:42 - 24 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται ο πόλεμος Moody’s - Ερντογάν: Credit negative το «ναι»
«Πιστωτικά αρνητικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία ο οίκος Moody’s, ένα μήνα σχεδόν μετά την υποβάθμιση του «outlook» της τουρκικής οικονομίας σε «αρνητικό», δίνοντας συνέχεια έτσι στον πόλεμο της χώρας με τον οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα το περασμένο καλοκαίρι στην Τουρκία, η Moody’ s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας σε «Ba1», δηλαδή στην κατηγορία των «σκουπιδιών».

 

Ο Ερντογάν απάντησε οργισμένα ότι οι αξιολογήσεις του οίκου γίνονται κατόπιν... παραγγελίας και διεμήνυσε «Μειώστε την αξιολόγηση της Τουρκίας όσο θέλετε»!

 

Στη συνέχεια, ο οίκος υποβάθμισε τις προοπτικές της τουρκικής οικονομίας τον Μάρτιο και σήμερα εξέδωσε αυτή τη νέα «απειλή» για υποβάθμιση.

 

Όπως αναφέρει η Moody’ s σε έκθεσή της, το πολωμένο κλίμα που επικρατεί στο εκλογικό σώμα της Τουρκίας μετά το δημοψήφισμα, σε συνδυασμό με

την πολιτική αβεβαιότητα και τις μεγάλες εξωτερικές χρηματοδοτικές ανάγκες, συνιστούν ότι η χώρα συνεχίζει να είναι ευάλωτη σε αναταράξεις, γεγονός που επηρεάζει την φερεγγυότητά της.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:47 - 24 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.