ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραπεζικοί κολοσσοί: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη... Φρανκφούρτη

09:22 - 27 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Τραπεζικοί κολοσσοί: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη... Φρανκφούρτη
Στη Φρανκφούρτη ετοιμάζονται να μετακομίσουν οι διεθνείς τράπεζες εξαιτίας του Brexit, σύμφωνα με μεσίτες ακινήτων στη γερμανική χρηματοοικονομική πρωτεύουσα.

«Τίποτα συγκεκριμένο δε συνέβη πέρυσι, αλλά όλα άλλαξαν το πρώτο τρίμηνο αυτού του χρόνου», τόνισε ο Carsten Ape, επικεφαλής ενοικίασης επαγγελματικών χώρων στη Γερμανία, στην CBRE Group.

 

«Οι τράπεζες πλέον ψάχνουν σοβαρά για συγκεκριμένες περιοχές», πρόσθεσε.

 

«Δεν θα υπάρξουν αρκετές (περιοχές) για όλους», επεσήμανε ο Juergen Schmid, επικεφαλής επενδύσεων ακινήτων στην Savills, στη Φρανκφούρτη. «Αυτό με τη σειρά του θα αυξήσει τη ζήτηση για γραφεία σε λιγότερο ελκυστικές περιοχές και του ενοικίου που μπορεί να χρεωθεί γι’ αυτές», εξήγησε.

 

Το Λονδίνο θα μπορούσε να χάσει μέχρι και 10.000 θέσεις τραπεζικής και 20.000 ρόλους στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς οι πελάτες θα μετακινήσουν περιουσιακά στοιχεία εκτός Βρετανίας μετά το Brexit. Άλλες εκτιμήσεις καλύπτουν ένα εύρος από 4.000 μέχρι 232.000 θέσεις εργασίας.

 

Στη Φρανκφούρτη, πολλοί πιθανοί ένοικοι από τη βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αναζητούν μεγάλα, καλά σχεδιασμένα κτίρια σε κορυφαίες περιοχές, ανέφερε ο Ape. Ο Benjamin Remy της Savills επιβεβαιώνει την αύξηση στη ζήτηση: «Υπάρχει πολλή δραστηριότητα στην αγορά».

 

Όπως είχαν αναφέρει πηγές τον Ιανουάριο, Goldman Sachs και Citigroup είναι μεταξύ των εταιριών που σκέφτονται να επιλέξουν το γερμανικό χρηματοοικονομικό κέντρο για ευρωπαϊκή τους έδρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.