ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

J.Bezos: Έβαλε στοίχημα να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη

14:17 - 28 Απρ 2017 | Ειδήσεις
J.Bezos: Έβαλε στοίχημα να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη
Στα 65,2 δισ. δολάρια αυξήθηκε η περιουσία του ιδρυτή της Amazon μέσα σε πέντε χρόνια, ο επιχειρηματίας ωστόσο Jeff Bezos δεν κατάφερε να φτάσει τον Gates, ο οποίος από το Μάιο του 2013 παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Η άνοδος της μετοχής της Amazon μετά το τέλος των χθεσινών συναλλαγών πρόσθεσε άλλα 3,3 δισ. δολ. στην περιουσία του Jeff Bezos, ο οποίος τώρα χρειάζεται 5 δισ. δολάρια … μόλις για να αναδειχθεί ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου.

 

Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η περιουσία του ξεπέρασε τα 80 δισ. δολ. για πρώτη φορά.

 

Η αξία της μετοχής της Amazon αυξήθηκε κατά 50 δολ. μετά την πρόβλεψη της εταιρείας ότι οι πωλήσεις της μπορεί να υπερβούν τις εκτιμήσεις το τρέχον τρίμηνο.

Η μετοχή ανήλθε στα 918,38 δολάρια στο κλείσιμο της Πέμπτης και στις μετασυνεδριακές συναλλαγές έφτασε στα 965 δολάρια.

 

Τα μετασυνεδριακά κέρδη του Bezos ξεπέρασαν αυτά των συνιδρυτών της Google Larry Pageκαι Sergey Brin που πρόσθεσαν 1,4 δισ. δολ. στην περιουσία τους με την τιμή της μετοχής να φθάνει τα 938,18 δολ. 

 

Να σημειωθεί πως η περιουσία του Gates ανέρχεται σε 87,1 δισ. δολ., μετά τις απώλειες 200 εκατ. δολ. σε μετασυνεδριακές συναλλαγές, λόγω των μέτριων αποτελεσμάτων της Microsoft και της επιβράδυνσης στις πωλήσεις τάμπλετ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.